Onödiga måndag

En grå, tråkig, ohändelserik måndag är snart till ända. Fyfan vad skönt, för den här dagen har bara känts onödig ända sen alarmet ringde i morse. Hade ingen lust och har bara irriterat mig på alla hela dagen. Så jag ska snart gå och krypa LÅNGT ner under täcket och sova, ska bli skönt!

Sen har jag en liten invändning angående vädret, som jag alltid klagar på. Vill mest bara säga att det känns som att vintern är här på övertid nu, alla går på sparlåga och ser ut som vandrande spöken. Vi behöver vår, sol och värme! Annars tror jag banne mig det är läge att sätta hela svenska folket på ett chartrat plan till värmen.

Tack för idag, godnatt!

Nya skor

Jaha, den här dagen kom och gick känns det som. Och den startade tiiidigt, ja mycket tidigare än vad söndagar brukar göra.. klockan sju gick jag, Johanna och Ella hemifrån och styrde mot arlanda. Så jag känner mig rätt knockad faktiskt.

Men nu undrar ni väl spänt om jag hittade några träningsdojjor på stan idag?! Japp det gjorde jag! Inte dom jag hade tänkt mig, men ett par andra fick äran att följa med mig hem minsann..





Väldigt najsiga om jag får säga det själv och dessutom oerhört bekväma! Nu lät det som en beskrivning av ett par klackedojjor "väldigt snygga och DESSUTOM bekväma" som att det är bonus att dom är bekväma. Träningsskor ska väl förfan inte vara nåt annat än bekvämt!
Det är så typiskt mig, vad jag än köper så ska det vara snyggt utåt. Jag är till exempel en sån som hellre köper en snygg mobil som har sämre funktioner än en enklare som har ruskigt bra funktioner. Haha, alla är vi olika..

Är hur som helst nöjd med dom, får hoppas dom är bra att träna i också. Får se om det blir premiär imorgon eller på tisdag, har blivit så jäkla förkyld under helgen.. och nej, det är ingen ursäkt för att slippa, men jag har hängt med två snoriga, febriga och hostiga barn i två veckors tid nu så är väl oundvikligt ; )

Nu ska jag dona vidare här hemma och sen kan jag lova er att det blir en tiiidig kväll, gääääsp..


Söndag

Godmorgon!

Söndag morgon alltså och jag känner mig lite såhär just nu:



Jag har varit och lämnat av Johanna och Ella på arlanda för nån timme sen och nyss tog även Sara sitt pick och pack och åkte mot lule. Känns lite tomt när vi har varit så många här sen i onsdags.. Sara kommer tillbaka nästa söndag så blir att bo själv denna vecka. Lite konstigt men samtidigt skönt när man bor på liten yta.

Hur som helst, vi har haft en grym helg här och vi har spenderat mest tid till detta:



Många kronor fattigare och med värkande fötter kom vi igår kväll hem efter TIO timmars shopping. Herregud. Att man orkar! SÅ fina saker hittade vi och nu har vi alla tre en bra början på en vårgarderob ; ) Jag hittade bl.a. en snygg vårjacka, halsduk och lite nytt smink. Mitt stora mission var ju egentligen träningsskor, men dom jag ville ha var slut i min storlek. Såklart. Men mina planer för dagen är att gå ner en sväng på stan och kolla om dom finns där istället (hittade dom i kista galleria igår), och sen ska jag faktiskt jobba 14-18. Hade gärna skippat det för jag är så jäkla trött men snäll som man är, är man alla till lags!

Nej, nu ska jag ner på stan, ha en fin söndag! Hej på er : )


Teknikprylar..

Okej, en snabb update här. Min kamerasladd vägrar fungera med datan och kameran så det blir lite tråkigt utan bilder just nu, men ska försöka fixa det imorgon. Vet själv hur tråkigt och avtändande det är med en "textblogg".

Vi har hur som helst haft en bra fredag hela sällskapet! Jag jobbade till klockan 14, mötte upp Sara, Johanna, lilla Ella och Karin som hade lunchat på Mocco. Vi har sedan sprungit runt på affär efter affär tills svetten pärlade i pannan. Lilla Ella satt så fint i vagnen alla dessa timmar och hon däckade av i slutspurten av all shopping-på-löningsdagen-hets. Hon är en sån himla fin bebis!

När stan var gjord blev det Sabis för inhandling av kyckling och diverse ingredienser till en smaskig kycklingrätt, den satt fint efter allt springande på stan.

Nu har vi vilat upp våra stackars fossingar, ätit glass, kollat film och nattat lilla Ella som sover så gott uppe i sängen. Nu ska vi andra följa hennes exempel och stänga våra ögon för denna dag. Imorgon väntar ännu mera shopping och ett besök i Kista galleria, tagg tagg!

Godnatt på er!

Ber om ursäkt..

Godmorgon!

Började denna morgon med att läsa ett mejl från Lailani där han upplyste mig om en viktig sak. Bilden på killen med musklerna i förra inlägget är tydligen en figur som inte är speciellt omtyckt i träningsvärlden då han sprutade in olja i musklerna. Han heter Gregg Valentino och ni kan läsa mer om honom
här.
Jag hade inte en aning om detta och tänkte bara skoja till det lite med en musklig kille liksom. Jag är absolut emot allt sånt och tycker all dopning, anabola sterioder osv är fruktansvärt.

Sund mat och träning är min melodi, ni är med mig va?! Men tack för läxan Philip, det är bra att någon ger mig koll när jag själv inte har det! ; )

Nåja, fredag idag folks, lovley! Jag och sambon som har storfrämmande här av våran älskade och bästa Johanna och hennes lilla Ella, ska umgås med dom hela helgen. Shopping, film och god mat står på schemat! Måste ju börja ladda för första träningspasset på måndag nu. Jag har en bra känsla och ser till och med fram emot den enorma träningsvärken som kommer infinna sig nästa vecka, Hihi.

Lillan har väckt oss här på morgonen och vi är lite småsega. Sara ligger i soffan under täcket och slänger avundsjuka blickar på mig som tydligen blivit "storbloggare" ; ) Haha. Vi två kanske skulle köra en träningsblogg tillsammans, hon är nämligen otroligt duktig och hurtig med både träning och kosten den tjejen! 

Nu blir det hopp in i duschen, sen frukost och jobb några timmar innan vi tar helg! 

Ha en fin fredag, hörs senare! 



 



Ni får bortse från snubben på förra bilden och se till den här istället..


Träningsblogg nästa?

Jaha, jag får tacka herr Philip Lailani för länkningen i hans blogg, väldigt oväntat måste jag säga!

Nu finns det alltså ingen återvändo, på måndag är det dags för andra bullar! Nya träningsdojjor och gymkort ska inhandlas, sen är jag fit for fight så att säga. Jag hoppas några av er kommer stanna kvar och följa min träningsutevckling för i så fall gör jag om den till en träningsblogg. Den som lever får se!

Mitt mål då? Det är att komma in i fas igen och komma på banan med regelbunden träning. Jag har alltid sysslat med någon typ av sport/träning. Jag spelade fotboll till jag var 13-14 någonting och basket till jag var 18 och efter det har det blivit egen träning på gym samt löpning lite sporadiskt på somrarna. Men efter sommaren förra året tappade jag det helt, kom helt ur gängorna och har bara skjutit upp det, månad efter månad.
Jag älskar verkligen att träna och att ta ut sig till max och känna den där underbara känslan efteråt, då mår man som bäst och glömmer allt annat för en stund. Kroppen mår bra, fysiskt som psykiskt.
Att gå ner i vikt är alltså inte något som jag strävar efter, trivs bra som det är nu, men kroppen behöver trimmas. Den känns sunkig och äcklig efter månader i tv-soffan.

Nu kör vi!

 


Nu byter vi ut detta mot..




.. detta!





Måndag

Alltså om jag säger så här - våren får gärna komma nu! Du är inte en dag för tidig och väldigt efterlängtad från min sida och säkert för många andra också. Bra tack.

Medans dessa triljoner minusgrader fortsätter att envisas så känns allting rätt dött för tillfället om man nu ska vara negativ. Men man kan ju inte hänga läpp när vi får storbesök på onsdag, Johanna och Ella kommer hit och hälsar på oss och ska bo hos oss till på söndag! :) Så mysigt ska det bli!

Sen kommer jag få lite semester en vecka i slutet av mars och då bär det av till lule, ska bli himla kul det med :) Mommo fyller 80 i samma veva också, så hinner nog med en sväng till henne då, mojsigt <3

Nä men om man skulle återgå till sitt otroligt busy life för tillfället som innebär att ligga under täcket för att inte frysa ihjäl, samt átt ha ett getöga på tv:n och datan samtidigt. Gud, man får ju akta så man inte blir utbränd! Men jag säger som herr Lailani, snart blir det andra bullar!

Jo just de, jag lagade världens godaste köttfärsås idag. Med betoning på världens. Man kan om man vill!

Puss!

Sov gott..

Det är så himla roligt att kunna gå tillbaka i bloggen och läsa vad man gjorde och var man befann sig för 1,2,3 ja, till och med 4 år sen! Därför har jag bestämt att jag ska försöka ta tag i mitt bloggande igen och blogga mer. Det är så mycket man glömmer bort snabbt. Små roliga incidenter som man skrattar som fan åt är ju hur kul som helst att gå tillbaka om ett år och läsa och minnas.

Skärpning nu Linda!

Nu har vi hur som helst avrundat helgen här på valhalla med Solsidan och massa god frukt. Mums! Den där halvtimmen på söndagarna mellan 20-20.30 när solsidan sänds börjar ju nästan bli helig för svenska folket. Känns som att allt står still. Man borde  stoppa allt, alla tunnelbanor, bussar, tåg osv så att alla får sin dos av solis. Och Fredde Schiller, kungen av hela jäkla programmet!

Godnatt.

Söndag



Hade en mycket trevlig kväll med min kära sambo igår eller dag kanske jag ska säga! Vi började dagen med att försöka hitta ett vettigt ställe här i sthlm som hyr ut längdskidor, vilket var en stor fail då sthlm inte är någon vinterstad så vi fick stryka det. Istället bylsade vi på oss en miljon kläder och tog oss ut på långprommis nere på djurgårn med solen i fejjan en hård bitande kyla i kinderna. Mycket skönt! Efter det blev det en svängom till gallerian då vi blev sugna på lite mellis och tänkte ta en smoothie i farten. En smoothie blev frozen yoghurt som vi tyckte liknade glass farligt mycket.. fail 2.

När vi ändå var i farten slog vi till på en storhandling för att sedan åka hem och laga en god middag. Vi insåg att det hade smakat väldigt bra med lite vin till maten, men eftersom vi ännu inte lärt oss att gå på systemet (fail 3) medan dom har öppet fick vi klura hur vi skulle lösa vinfrågan. Vi tog grannarna som ett alternativ och det visade sig att vi har en supertrevlig kvinna våningen ovanför som tyckte vi förtjänade lite rödvin, stort tack! Så vi hade det supermysigt med vårat vin och en massa gamla goda låtar innan vi avrundade våran superlördag!

Nu blir det blodpudding, lingonsylt, keso och morötter! Inga fettiga pizzor eller sliskiga brugare här inte. Philip Lailani ska få inspirera mig att hitta tillbaka till träningen, nu kör vi!


Kontraster



Jag lovade mig själv att gräva fram dessa minnen när kylan är som mest påtaglig och vintern känns jobbig och jag känner att nu är det sånt läge. Det har varit en strålande fin dag idag också, men -16 grader när halva februari har gått här känns inte okej.. jag orkar inte mer, vill bara ha VÄRME!

Den härliga bilden är från Överkalix förra sommaren. Det var supervarmt, marknad och släkten plus rookiesarna Carina och Carro hade samlats hos min morbror i Nybyn. Bara ben, åh gud ge mig nu?
Ni får ursäkta mitt årliga tjat om sommar och värme, men jag avskyr verkligen vintrarna. Det är hemskt, jag uppskattar typ ingenting på vintrarna. Och då är det vinter typ 8 månader om året, haha. Jag kanske borde börja intressera mig för skidåkning eller något?

Nä hörrni, har inget vettigare att komma med idag. Jag är ledig idag, har promenerat typ hela dagen. Först nere på Djurgårn och sen in till stan och köpte schampo och sen hem igen. Nu har jag påskkärringkinder och ser att det börjar snöa ute. Underbart!

Jo föressten, bryr sig folk verkligen om alla hjärtans dag fortfarande?!


Jag ger dig hela jävla jag










Jag kände mig på superhumör och generös efter en kopp kaffe och solsidan så jag bjussar er på lite bilder från våran trevliga fredagkväll! Ni får till och med en stor fet puss från mig och DET händer ju inte varje dag precis, så känn er speciella ;)

Helgen har annars varit bra, fan vad jag älskar helgerna alltså. Ibland kanske jag önskade att jag inte hade ett måndag-fredag jobb för ni vet jag gillar ju inte riktigt svensson-rutinerna 8-17, men just nu är jag så inne i dom så helgerna är heliga. Hur som helst, igår drog jag en riktig svängom runt om i sthlm. Först södertälje, sen tillbaka till sthlm och vände åt andra hållet och bort till Barkarby och sen tillbaka igen. Hann med både basket, lite shopping och en god middag med bror, inte illa!
Idag bröt jag mina svensson-rutiner och jobbade några timmar. Spenderade dagen i humlan med småttingarna och sprang upp och ner i pulkabacken med Tim, dagens motion!
Det märks btw att alla lider av D-vitaminbrist, för alla trängdes på den lilla plätten där det var sol i humlan och när någon stod ivägen för den andra började det mumlas irriterat..

SÅ JA, älskade underbara våren, kan du komma någång gång då? Vi alla behöver dig!




Mitt i veckan



Laddade upp ett album med bilder från Tunisien tidigare ikväll och jag hade nästan glömt bort hur underbart vi hade det! Nu så här efter en lång, mörk och kall vinter inser man ju hur bra man hade det. Åh.